Onze belastingadviseurs

Fiscalisten Coöperatie is partner in fiscaal juridisch en fiscaal economisch advies voor administratiekantoren, MKB ondernemers, grote bedrijven en particulieren.

Uniek aan Fiscalisten Coöperatie is dat u altijd een specialist krijgt voor het belastingadvies dat u nodig hebt. Wij zijn een netwerk van belastingadviseurs die de krachten bundelen om tot het beste belastingadvies te komen voor de klant. Wij hebben geen assistenten, managers en ander ondersteunend personeel in dienst en houden ons alleen bezig met het geven van de beste fiscale adviezen en de uitvoering daarvan.

Alle aangesloten fiscalisten zijn universitair opgeleid, lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en hebben meer dan 10 jaar ervaring in de praktijk van belastingadvies.

Wij helpen u snel, vakkundig en tegen een scherp uurtarief. Natuurlijk maken wij ook graag prijsafspraken over het te verstrekken belastingadvies. Wij zijn gevestigd in Bussum.

De fiscaal juristen van Fiscalisten Coöperatie

Eva Meex

Eva Meex

Fiscalist Estate Planning

Mr. Eva Meex-Jungschläger (1978) adviseert als fiscaal jurist met name het MKB en vermogende particulieren. Zij is in 2014 betrokken geweest bij het opzetten van de Fiscalisten Coöperatie en is sindsdien als coöperatielid fulltime aan het werk.

De Fiscalisten Coöperatie is een toegankelijke bron van algemeen fiscaal advies aan ondernemers en particulieren tot het bieden van gespecialiseerde fiscale oplossingen. Door de samenwerking van jonge, gedreven fiscalisten kan er efficiënt, transparant en kwalitatief uitstekend geadviseerd worden.

Eva is in 2004 afgestudeerd in twee masters Nederlands recht aan de VU: notarieel en fiscaal recht. Zij is zich daarna continu blijven verdiepen in het fiscale recht en heeft zich de laatste jaren met name gespecialiseerd in estateplanning (schenken en erven).

Zij heeft jarenlange ervaring als adviseur opgedaan bij enkele accountantskantoren, die vooral op MKB-ondernemers gericht zijn, zoals Baker Tilly Berk en Accon AVM.

Cor van Erk

Cor van Erk

Fiscalist MKB, Innovatiebox

Mr. C.J. (Cor) van Erk (1980) is fiscaal adviseur voor het MKB. In 2014 richtte hij Fiscalisten Coöperatie op, vanuit een groeiende behoefte bij zijn cliënten om een aanspreekpunt te hebben voor alle fiscale vragen. Daarnaast vervult de Fiscalisten Coöperatie in de behoefte van zelfstandige fiscalisten om samen te werken bij grote klussen en gezamenlijk vakstudie te doen.

In 2005 studeerde Cor af aan de Universiteit Leiden in het fiscaal recht. In 2006 voltooide hij tevens een Master opleiding in de fiscale advocatuur. Daarna werkte hij jarenlang bij Deloitte, BDO en Baker Tilly Berk.

Cor is specialist in het opzetten van B.V. structuren en andere vormen van samenwerkingen. Cor doet ook geregeld innovatiebox onderhandelingen met de fiscus voor innovatieve IT bedrijven.

Cor is er trots op dat de complete lijn van zijn directe voorvaderen al vanaf de 16e eeuw uit louter ondernemers bestaat. Vandaar dat hij na 6 jaar bij de grotere accountantskantoren te hebben gewerkt, wel voor zichzelf moest beginnen.

Jens Langendorff

Jens Langendorff

Fiscalist Internationale belastingen

Fiscalist Internationale belastingen
Mr. Ing. J.W.M. (Jens) Langendorff (1972) adviseert ondernemingen en particulieren over internationale fiscale vraagstukken. Een belangrijk deel van zijn werkzaamheden bestaat bovendien uit het ondersteunen van de vaste fiscalist of boekhouder van een cliënt bij internationale vraagstukken en het begeleiden bij het opstellen van aangiften vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting.

Jens heeft gestudeerd aan de HES Amsterdam (fiscale economie) en studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam (Fiscaal recht) in 2000. Binnen de onderneming Graham, Smith & Partners te Amsterdam groeide hij op tot senior fiscalist totdat hij in 2014 besloot zelfstandig verder te gaan. In 2018 heeft Jens zich aangesloten bij de coöperatie als associate partner.

Jens zorgt ervoor dat ondernemers en (voormalige) werknemers op een verantwoord manier gebruik kunnen maken van de vele kansen die de globalisatie ons biedt. Het internationale speelveld is echter complex en leidt geregeld hoge onverwachte kosten: niet alleen voor cliënt maar steeds vaker ook voor zijn vaste adviseur. Kennis, ervaring en een groot en betrouwbaar netwerk is dus vereist. Jens heeft op dit gebied ruime ervaring en stelt graag zijn kennis en kunde beschikbaar voor cliënten en/of hun vaste adviseurs.

Saskia Brouwers

Saskia Brouwers

Fiscalist btw en overdrachtsbelasting

Mr. Saskia Brouwers (1976) adviseert als fiscaal jurist op het gebied van btw, BTW-compensatiefonds (BCF) en overdrachtsbelasting. In 2014 heeft zij SB-Advisering (nu: btw-care) opgericht, vanuit de gedachte dat zij meer persoonlijke aandacht aan haar klanten wilde geven. Sinds < > werken btw-care en de Fiscalisten Coöperatie nauw samen.

In 2001 is Saskia afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in het fiscaal recht. Na haar studie heeft zij gewerkt bij ING, Niehe & Lancee en Deloitte. In de 11 jaar bij Deloitte heeft zij alle ins & outs op het gebied van de btw, BCF en overdrachtsbelasting geleerd.

Ontmoet deze en onze andere fiscalisten! Neem contact op via:

Stuur ons een e-mail