WBSO

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een fiscale stimuleringsregeling van de overheid. Met deze regeling kan een deel van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) worden vergoed voor ondernemers die zich bezig houden met innovatie (ontwikkeling van fysieke producten, verrichten technisch wetenschap/onderzoek, analyse technische haalbaarheid speur en ontwikkelingswerk, verrichten van technische onderzoek verbetering eigen productie proces).

De WBSO is bedoeld voor iedere ondernemer in Nederland. Voor de WBSO maakt het niet uit welke rechtsvorm het bedrijf heeft. Deze regelgeving is anders dan de Innovatiebox dat alleen voor vennootschapsbelastingplichtige rechtspersonen van toepassing is.

 

Innovatiebox

De innovatiebox is een belastingfaciliteit van de Wet op de Vennootschapsbelasting. Het doel van de fiscale stimuleringsregeling is om een gedeelte van de winst – die voortkomt uit een door de belastingplichtige zelf voortgebrachte immateriële activa – lager te belasten. Over dit deel van de winst is slechts – nadat de kosten zijn terugverdiend – 5% aan vennootschapsbelasting verschuldigd, in plaats van het hoge tarief van 20-25%.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie